Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Von Gimborn Arboretum - Doorn - Op de Heuvelrug

“Laat je verwonderen door het bomenrijk...”

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn is de grootste bomentuin van Nederland. Met kronkelende paden, slingerende waterpartijen, een grote heidetuin, bijzondere doorkijkjes en een enorme boomhut. Op 29 hectaren is een wereldberoemde collectie van 3000 soorten bomen en struiken verzameld uit alle delen van de wereld. Max von Gimborn, de stichter, startte deze verzameling al in 1925. Nu is het een unieke plek waar jong en oud zich kunnen verwonderen over het bomenrijk en beseffen dat bomen onze zuurstoffabrieken zijn. De motoren van alles wat leeft. Door het jaar heen organiseert het Bomenmuseum allerlei evenementen, concerten, kunstexposities en kinderactiviteiten.

Alle activiteiten zijn te vinden op: www.bomenmuseum.nl

Speuren in het Bomenmuseum

Een enorme bomentuin als klaslokaal. Zelf de natuur ervaren en zelf de oorsprong ontdekken. Dat blijft bij je. Bij het Nationaal Bomenmuseum kun je de natuur spelenderwijs ontdekken door middel van spannende en leerzame speurtochten. Kies voor 'Geen bomen geen leven' en leer hoe belangrijk en bijzonder bomen zijn in ons leven, of ga je voor 'Big history in 24 uur' waarbij je een ongelofelijke reis door de geschiedenis van onze planeet maakt! 

Heuvelrug Erfgoedpas

Beleef de Heuvelrugpassie op deze locatie met de Heuvelrug Erfgoedpas. Op vertoon krijg je hier 20% korting op de evenementen. Bekijk hier waar je pas kunt bestellen>