't Natte Laand

Avontuurlijke wandelroute voor het het hele gezin door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Onderweg steek je slootjes over met een trekpontje, wiebelplanken en stapstenen.

Duur
30 minuten
Print
Print deze pagina
Bekijk volledige route
Bekijk volledige route

Een tocht met hindernissen, uitdagende spelletjes en spannende overtochten. Er is een zonnewijzer, een pontje en een polstok waarmee je over de sloot kunt springen. Al spelend kom je iets te weten over het leven van de boeren. Hun leven wordt bepaald door elementen als zon, wind en water. Laat je verrassen en ga lekker op pad. We zijn benieuwd of je droog de overkant haalt, want in ’t Natte Laand kun je behoorlijk nat worden!

Beleefpad ’t Natte Laand ligt in het Wielrevelt , onderdeel van Landgoed Haarzuilens. Dit landgoed ligt vlakbij nieuwbouwwijk Leidsche Rijn bij de stad Utrecht en is wel 600 jaar oud. Natuurmonumenten beheert hier de landerijen van Kasteel de Haar. In het oer-Hollands landschap van weilanden en akkers kan je heerlijk wandelen en fietsen.

WAT IS ER TIJDENS HET WANDELEN TE ZIEN?

Je wandelt door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Maar onderweg kom je allerlei slootjes tegen. Weet jij hoe je erover heen moet komen?

Naar de overkant

  • Probeer het eens met een springstok!
  • Trek jezelf en je familie met een pontje naar de overkant.
  • Stap van de ene steen naar de andere steen.
  • Durf jij over te steken via wiebelplanken?

En ontdek nog meer manieren om over een slootje te komen! Geniet van het Wielrevelt

Je kan in het Wielrevelt heerlijk picknicken, bloemen plukken of met je blote voeten door het gras struinen. 

Terug naar overzicht
't Natte Laand

Deze route wordt u aangeboden door:

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban.
Bekijk alle routes van Natuurmonumenten